Justdiggit & Homerr

De aarde afkoelen

Justdiggit wil de aarde weer afkoelen door de natuur weer terug te brengen. De focus van Justdiggit ligt daar waar de grootste impact gerealiseerd kan worden: Afrika. Dit doen ze door miljoenen boeren te inspireren en te activeren om hun land te vergroenen. Het vergroenen van Afrika heeft een positieve impact op de natuur, biodiversiteit en klimaat. Het helpt om de planeet weer af te koelen!

Bijdragen aan een groene missie

Bijdragen aan een groene missie

Bij Homerr willen we de wereld een stukje groener maken. Dit begint natuurlijk bij onszelf, met het verminderen van onze ecologische voetafdruk. Daarnaast kijken we naar partijen met dezelfde missie die we kunnen steunen. Dit doen we, in tegenstelling tot de meeste partijen, niet door onze uitstoot te compenseren.
Samen met Justdiggit vergroenen we droge gebieden, wat zorgt voor afkoeling van de aarde. Dit doen we ongeacht het aantal pakketjes dat we verzenden. Zo houden we niet alleen de verantwoording van onze CO2 uitstoot bij onszelf, we kunnen ook veel meer vergroenen en bereiken!

Kisiki hai

Kisiki hai

Door ontbossing, landdegradatie en de opwarming van de aarde zijn grote delen land onvruchtbaar geworden in veel Afrikaanse landen. Er zijn miljoenen (gekapte) boomstronken in deze gebieden die weer tot echte bomen kunnen uitgroeien met behulp van de ‘Kisiki hai’ techniek.
‘Kiskiki hai’ betekent ‘levende stronk’ in Swahili en is een techniek die bomen terug laat groeien en jonge bomen beschermt. Door te selecteren, te snoeien en te beschermen, groeien de de stronken van deze gekapte bomen weer aan. Zo kunnen ze gedegradeerde landschappen herstellen en weer groen en koel maken.

Het effect

De Kisiki Hai methode is ontzettend effectief. In 2,5 jaar tijd heeft Justdiggit met locale boeren meer dan 6 miljoen bomen terug gebracht! En met die bomen komt ook andere vegetatie terug, in rap tempo.