Justdiggit & Homerr

Justdiggit logo

De aarde afkoelen

Justdiggit wil de aarde weer afkoelen door de natuur weer terug te brengen. De focus van Justdiggit ligt daar waar de grootste impact gerealiseerd kan worden: Afrika. Dit doen ze door miljoenen boeren te inspireren en te activeren om hun land te vergroenen. Het vergroenen van Afrika heeft een positieve impact op de natuur, biodiversiteit en klimaat.
Het helpt om de planeet weer af te koelen!

Bijdragen aan een groene missie

van with parcels

Bijdragen aan een groene missie

Bij Homerr willen we de wereld een stukje groener maken. Dit begint natuurlijk bij onszelf, met het verminderen van onze ecologische voetafdruk. Daarnaast kijken we naar partijen met dezelfde missie die we kunnen steunen. Dit doen we, in tegenstelling tot de meeste partijen, niet door onze uitstoot te compenseren.

Samen met Justdiggit vergroenen we droge gebieden, wat zorgt voor afkoeling van de aarde. Dit doen we ongeacht het aantal pakketjes dat we verzenden. Zo houden we niet alleen de verantwoording van onze CO2 uitstoot bij onszelf, we kunnen ook veel meer vergroenen en bereiken!

Water bunds

Water bunds Justdiggit homerr

Water bunds

De opwarming van de aarde en de aanhoudende droogte veroorzaken land degradatie in veel Afrikaanse gebieden. De bovenste laag van de bodem wordt hard, waardoor regenwater niet in de bodem kan infiltreren. Door regenwater op te vangen met behulp van bunds heeft het water de tijd om de grond in te trekken in plaats van weg te spoelen, en om de waterbalans te herstellen. De zaden die aanwezig zijn in de grond krijgen hierdoor de kans om te ontkiemen. Zo wordt uiteindelijk het hele gebied weer groen en koel.

Het effect

In de afgelopen jaren heeft Justdiggit met lokale boeren en partners meer dan 300.000 bunds gegraven en is er meer dan 300.000 hectare vergroend. Het graven van bunds helpt de waterbalans in de bodem te herstellen en de vegetatie terug te brengen, wat een positief effect heeft op het lokale en regionale klimaat, de water- en voedselzekerheid vergroot en biodiversiteit bevordert. Homerr doneert elk jaar minimaal 375 bunds. Met deze bunds vergroenen wij 46.500 vierkante meter gedegradeerd landschap, wat resulteert in gezondere ecosystemen, hogere landbouwopbrengsten en een koelere planeet.
bundsproject justdiggit before and after 5 months