Pakketjes en duurzaamheid.
Hoe we samen de wijk groener maken.

Wij doen het anders

Het versturen en retourneren van online bestellingen zorgt voor veel bestelbusjes op de weg en dus een hoge CO2 uitstoot. Dit gaat door de toenemende populariteit van online winkelen alleen nog maar groeien. Tijd voor verandering. Samen kunnen we werken naar een duurzame oplossing, waarbij er minder bestelbusjes op de weg zijn en iedereen nog steeds naar hartelust online kan shoppen. Eenvoudig, en toch duurzaam.

Op drie manieren besparen

1. Verzamelpunten zorgen voor minder kilometers

1. Verzamelpunten zorgen voor minder kilometers

Bij de Homerr Buurt- en ServicePunten kunnen buurtgenoten hun pakketjes ophalen en afgeven. Dankzij ons netwerk van Homerrs in heel Nederland, rijdt de pakketbezorger minder kilometers dan wanneer deze langs iedere consument individueel rijdt om een pakketje te bezorgen of op te halen. Homerrs zijn het verzamelpunt van pakketjes voor de buurt.

2. Slim benutten van lege bestelbusjes

2. Slim benutten van lege bestelbusjes

Omdat het aantal online bestellingen en pakketbezorgingen jaarlijks blijft stijgen, zijn wij op zoek gegaan naar een oplossing om het aantal bezorgbusjes dat door de straten rijdt niet te hoeven verhogen. Dankzij het inzetten van bestaande routes van bestelbusjes, verminderen we drastisch de CO2 uitstoot: tot wel 79% per pakket.

3. Gemakkelijk, zonder label

3. Gemakkelijk, zonder label

Voor ons Pick-Up/Drop-Off netwerk maken wij gebruik van lokale ondernemingen, maar ook particulieren die hun woning ter beschikking stellen. Dit, samen met de schaal van ons netwerk, maakt ons uniek in Nederland.

Homerr punt worden

Meld je aan binnen een paar minuten

Meld je aan binnen een paar minuten

Wil jij pakketjes aannemen voor jouw buurt, een vergoeding hiervoor ontvangen Ên bijdragen een beter milieu? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe Homerrs die ons helpen in onze missie.

Neem contact met mij op!