Veelgestelde vragen & contact

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Waar ben je naar op zoek?

Oops! Something went wrong while submitting the form.

Waar ben je naar opzoek?

Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ik heb een vraag als:

Consument

Homerr

Jouw zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd

1. Wat is Homerr

1.1 Wat is Homerr?

Homerr is een onafhankelijk sociaal pick-up- en retour netwerk van buurtgenoten en lokale ondernemers waar je rechtstreeks je pakket kunt laten bezorgen.
Een BuurtPunt is een particulier die vaak om en rond het huis bezig is en die zich via ons platform beschikbaar stelt om een pakketzending aan te nemen, zodat jij niet thuis hoeft te zijn.
Een ServicePunt is een lokale ondernemer die ook voor jou je pakket kan aannemen. Zij zullen het pakket voor jou bewaren totdat jij het hebt opgehaald.

1.2 Wanneer en hoe krijg ik betaald?

Allereerst is het belangrijk dat de je je IBAN invult bij jouw bankgegevens op je 'Account'.

Overzichten

Je ontvangt rond de 10e van elke maand van ons een overzicht van het aantal verwerkte pakketjes. Dit geldt voor elk netwerk waar je op bent aangesloten.

Uitbetaling

De vergoeding wordt elke maand rond de 17e uitbetaald op het door jou doorgegeven rekeningnummer.

De Homerr app

Onder 'Financiën' staat aangegeven hoeveel je de afgelopen periode hebt verdiend. Maandelijks kan je een verzoek doen tot uitbetaling van het saldo door op 'Storten' te klikken. Je krijgt het opgebouwde saldo gestort op de door jou opgegeven bankrekening. Het laten storten kan pas vanaf een bedrag van € 25,-. Daarnaast kun je je bedrag ook opsparen voor bijvoorbeeld een vakantie.

1.3 Welke gegevens krijgt de klant te zien?

Wanneer de klant bezig is met het bestellen van een product ziet hij de volgende gegevens:

 • Naam van BuurtPunt of ServicePunt
 • Openingstijden
 • Adres


Op basis hiervan kan de klant kiezen om het pakket bij jou te laten bezorgen.

1.3 Ik zie steeds meer verschillende labels en barcodes. Wat moet ik scannen?

Zoek altijd de barcode met het Homerr vogeltje en volg de instructies op de app. Deze begeleid je door het proces. Bij het ‘Woohoo scherm’ weet je dat het goed is gegaan. Neem voor vragen contact met onze klantenservice op.

1.4 Hoe kan ik Homerr bereiken als HomerrPunt?

Onze Homerrs kunnen ons bereiken via telefoon of e-mail. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur  bereikbaar op 020 - 261 73 89 of stuur een mailtje naar hallo@homerr.com

2. Wanneer kan ik een Homerr worden

2.1 Kan iedereen Homerr worden?

Absoluut, iedereen kan een Homerr Buurt- of ServicePunt worden. Wat Homerr zo speciaal maakt zijn de mensen, jij en ik, buurtgenoten die regelmatig thuis zijn om het pakketje in goede orde en op tijd te ontvangen. Ben je minimaal vijf dagen in de week in of rond het huis te vinden, dan kun je een BuurtPunt worden.

2.2 Hoe schrijf ik mezelf in als Homerr Buurtpunt of als Homer Servicepunt?

Aanmelden is eenvoudig. Download onze app in de App Store of Google Play Store. Na het installeren kun je je registreren met behulp van je e-mailadres.

2.3 Er wordt bij mij een bestelling geleverd en nu?

Homerr app

Dat betekent dat de consument voor jou heeft uitgekozen als BuurtPunt of ServicePunt! De koerier komt langs om een pakket af te leveren. Het is aan jou de taak om het pakket in te scannen via de button 'Scannen', vervolgens kies je voor 'Koerier'. Daarna kies je voor 'Brengen'.
Nadat je hierop hebt gedrukt, verschijnt er een nieuw venster waarbij je de mogelijkheid hebt om de barcode te scannen. Scan deze barcode. Na het scannen van de barcode staat het pakket in het systeem en kan de klant het pakket bij je komen ophalen.

Het lukt mij niet om de barcode te scannen, wat nu?

Mocht het niet lukken met het scannen van de barcode, dan is er altijd nog een mogelijkheid om de barcode handmatig in te voeren. Dit doe je door bovenstaande stappen te volgen. Wanneer je in het venster bent om te scannen, kun je op het toetsenbord icoon drukken. Je kunt nu de cijfer- en lettercombinatie, die onder de barcode staat, handmatig invoeren.

Apps van andere vervoerders

We werken met verschillende vervoerders (DHL, UPS en DPD) die elk hun eigen systeem hebben om pakketten in te scannen. In grote lijnen gelden echter dezelfde stappen als voor de Homerr app. Je drukt op de knop 'Koerier komt brengen', vervolgens kom je in de camera waarmee je de barcode van het pakket kunt inscannen. Wanneer dit is gelukt, komt het pakket in je voorraad te staan.

3. Wat zijn de registratiestappen

1.5 Hoe vinden klanten mij?

Na het aanmelden als BuurtPunt of ServicePunt en het opgeven van jouw beschikbaarheid, is jouw service beschikbaar. Ze kunnen jou dan vinden bij de deelnemende webshops nadat zij een bestelling geplaatst hebben of een pakketje retour willen melden. Of op www.homerr.com/locaties
Ook ben je te vinden op de websites van de koeriers waarbij je op het netwerk bent aangesloten. Daarnaast helpt het om actief mensen in jouw omgeving op de hoogte te stellen van het feit dat jij beschikbaar bent als Buurtpunt of ServicePunt.

3.1: Wat zijn de registratiestappen om een Homerr BuurtPunt of Homerr ServicePunt te worden?

In een paar eenvoudige stappen sta je live:

Open de app en klik op: 'Ik heb nog geen account'. In het volgende scherm vul je je voor- en achternaam en eventueel je bedrijfsnaam en BTW nummer in. Daarnaast is het noodzakelijk om een profielfoto toe te voegen.
Heb je dit eenmaal gedaan, dan druk je op de pijl rechtsonder. In het volgende scherm vul je je telefoonnummer, e-mailadres en wachtwoord in. Daarna heb je weer de mogelijkheid om rechtsonder op de pijl te drukken. In het laatste scherm vul je je adresgegevens in. Voila! Je hebt je nu succesvol geregistreerd.

Nadat je geregistreerd bent, geef je aan of je een Homerr BuurtPunt of Homerr ServicePunt bent.
Vervolgens vragen we hoeveel pakketjes je ongeveer wilt ontvangen. Dit is een indicatie waar we zoveel mogelijk rekening mee proberen te houden.
In de volgende stap kun je je beschikbaarheid opgeven. Per dag kun je openingstijden aan ons doorgeven waarop je beschikbaar bent.
Na een bevestiging van je beschikbaarheid ontvangen we graag een kopie van een geldig identiteitsbewijs (Paspoort, Rijbewijs, of een Identiteitskaart) en een foto van de ruimte waar je de pakketten gaat opslaan.

Je bent nu helemaal gereed om aan de slag te gaan!

3.2 Hoe geef ik mijn beschikbaarheid aan?

We willen samen met jou een netwerk van buurtgenoten en lokale ondernemers realiseren. Beschikbaarheid is daarbij een belangrijk component voor het sociaal logistiek netwerk.

Instellen beschikbaarheid in de App

Je kunt via de app makkelijk jouw beschikbaarheid opgeven en wijzigen. Dit doe je door rechtsonder naar 'Meer' te gaan, vervolgens klik je op 'Openingstijden'. Daarna klik je op 'Aanpassen'. Er verschijnt een nieuw scherm. In dit scherm kun je de dagen opgeven dat jij beschikbaar wilt zijn om je buurtgenoten hun pakketjes te laten ophalen. Wanneer je hiermee klaar bent, druk je rechtsonder op de pijl. In dit venster kun je je openingstijden opgeven. In het volgende venster kun je je eindtijden selecteren.

Ik ga op vakantie, wat nu?

Je kunt je vakantie ook doorgeven via de app. Dit doe je ook door rechtsonder naar 'Meer' te gaan. Vervolgens klik je op 'vakantie'. Er verschijnt een nieuw scherm. In dit scherm zie je de maanden en dagen. Eerst geef je de eerste dag van de vakantie aan door erop te klikken. Hierna kies je de laatste dag van je vakantie. Als je dan op 'Opslaan' klikt, wordt je vakantie automatisch doorgegeven.

Onverwachts een dag niet thuis?

Mocht je onverhoopt een dag niet thuis kunnen zijn binnen de door jouw opgegeven openingstijden, dan is het noodzakelijk om dit direct aan ons door te geven. Je kunt ons bereiken op Hallo@homerr.com of 020 2617389.

3.3 Wanneer worden de pakketten afgeleverd en opgehaald?

We streven ernaar om altijd rekening te houden met je openingstijden. Per vervoerder hebben we hier verschillende afspraken over die uiteraard met jou worden besproken. Je weet dus welke vervoerder wanneer langskomt. Voor pakketten die via het Homerr netwerk worden verzonden hebben we twee vaste dagen afgesproken. Dat is dinsdag en donderdag. De tijden worden uiteraard ook netjes met je afgesproken.

Voor consumenten geldt dat zij altijd binnen de door jou opgegeven openingstijden langskomen. Deze staan ook op de website van de vervoerder of van Homerr zelf.

Jouw zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd

1. Algemeen

1.1 Wat is Homerr?

Homerr is een sociaal netwerk van BuurtPunten en ServicePunten bij jou in de buurt waar je jouw pakket rechtstreeks naartoe kunt sturen of in kunt leveren.
Een BuurtPunt is een particulier die vaak om en rond het huis bezig is en die zich via ons platform beschikbaar stelt om pakketzending aan te nemen, zodat jij niet thuis hoeft te zijn.
Een ServicePunt is een lokale ondernemer met een winkel die tevens zich via ons platform beschikbaar stelt voor pakketzending.

1.2 Hoe vind ik een HomerrPunt bij mij in de buurt?

Je kunt hier het meest actuele overzicht van ons netwerk vinden.

Nog niet in de buurt?
Homerr is het snelst groeiende duurzame logistieke netwerk van Nederland. We werken aan een optimale dekking. Het kan zijn dat wij nog niet bij jou in de buurt zitten. Laat het ons dan weten en help mee te bouwen aan het meest duurzame netwerk.

1.3 Hoe weet ik of ik een HomerrPunt kan vertrouwen?

Homerr is een sociaal platform van mensen die graag de buurt willen helpen. Met iedere Homerr voeren we een intakegesprek en doorlopen we een uitgebreide training.

Betrouwbaarheid en veiligheid zijn belangrijke waarden voor ons sociaal logistieke netwerk. Wij zien toe op de naleving van afspraken en zijn iedere dag in contact met ons netwerk om de service te verbeteren. Mocht je toch tegen bepaalde zaken aanlopen, neem dan contact op met onze klantenservice door te mailen naar klantenservice@homerr.com.

1.4 Hoe lang duurt het verzenden met Homerr?

Homerr is een duurzaam en sociaal netwerk. Wij geloven dat pakketbezorging slimmer en duurzamer kan. Daarom maken we gebruik van bestaande ritten en gebruiken de onbenutte capaciteit van vervoerders. Hiermee besparen we tot wel 79% co2 en een hoop busjes op de weg. Next-day delivery is enorm belastend voor het milieu en vaak helemaal niet per se nodig.

Bij Homerr is de gemiddelde levertijd 3 tot 5 werkdagen, dit is afhankelijk van of je bijvoorbeeld enkel retour stuurt of van HomerrPunt naar HomerrPunt verzendt. De koeriers komen inmiddels meerdere keren per week langs onze HomerrPunten om pakketten te halen en brengen. Om CO2 te besparen doen we dit niet standaard iedere dag.


1.5 Hoe kan ik mijn bestelling volgen en hoe weet ik of mijn pakket is afgeleverd

Bij het aanmaken van de zending heb jij je voorkeur van afleverlocatie al doorgegeven. Je ontvangt een e-mail met de adresgegevens en openingstijden zodra het pakket klaar ligt op de locatie om af te halen. Kijk op onze Track & Trace op www.homerr.com om de laatste status van je pakket te zien.

 • Je pakket is afgeleverd voor verzending: Het pakket is ingeleverd op een van onze locaties
 • Je pakket is opgehaald door de vervoerder: Het pakket is opgehaald en onderweg naar het sorteercentrum
 • Je pakket is aangekomen op ons distributiecentrum: Het pakket is gearriveerd op ons sorteercentrum en wordt gesorteerd
 • Je pakket is onderweg naar de door jou geselecteerde Homerr: Het pakket wordt momenteel vervoerd naar de afhaallocatie of staat klaar om vervoerd te worden voor het eerstvolgende levermoment. Omdat we niet iedere dag leveren kan deze status iets langer duren.
 • Woohoo! Je pakket is aangekomen en kan worden afgehaald: Pakket is bezorgd. Je hebt 14 dagen om het pakket op te halen. Vergeet niet je ID-bewijs mee te nemen.


1.6 Hoe lang blijft mijn pakket op het HomerrPunt liggen om op te halen?

Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk je pakket ophalen. Mocht dit niet lukken, dan is dat uiteraard geen probleem! Een pakket blijft 14 dagen bij een HomerrPunt liggen, in deze tijd krijg je 3 reminders per mail om je pakket op te halen. Daarna wordt het automatisch teruggestuurd naar het HomerrPunt van de verzender. Hier kunnen we helaas geen verandering in brengen.

1.7 Wat als mijn (vaste) HomerrPunt niet meer zichtbaar is op de locatiekaart?

Wanneer een HomerrPunt niet meer te zien is op de kaart kan dat verschillende redenen hebben:

 • Het HomerrPunt heeft een tijdelijke afwezigheid doorgegeven.
 • Het HomerrPunt is niet (meer) actief


Heb jij dit HomerrPunt gekozen om jouw pakket te laten bezorgen? Maak je geen zorgen! Het pakket wordt bij het dichtstbijzijnde alternatieve Punt geleverd.

2. Verzenden via webshop Vinted

2.1 Ik wil mijn Vinted pakket via Homerr verzenden. Hoe werkt dit precies?

Wat leuk dat je voor Homerr hebt gekozen als verzendmethode! Bij het sluiten van de verkoop in de Vinted App kun je als ontvanger Homerr als verzendoptie kiezen. Vervolgens selecteer je de Homerr locatie waar jij je bestelling het liefst bezorgd wilt hebben. De verzender van het pakket ontvangt vervolgens van Vinted een unieke QR code. Deze code is voorzien van de gegevens en het afleveradres van de ontvanger. De verzender van het pakket gaat vervolgens met deze QR code en het pakket naar een Homerr locatie bij hem/haar in de buurt.

2.2 Ik wil mijn Vinted pakket verzenden binnen Nederland. Hoe werkt dit precies?

Als verzender van het pakket heb jij een unieke QR code van de webshop ontvangen:

 1. Geef je pakket af op een Homerr locatie (dit kan zowel een Buurt-als ServicePunt zijn) bij jou in de buurt.
 2. Je toont op locatie de afbeelding van de QR code op je telefoon. (LET OP voor buitenlandse pakketten dien je een geprint label te hebben)
 3. Per pakket kan je slechts 1 QR code gebruiken.
 4. De Homerr scant je QR code (hierop staan de gegevens van de ontvanger) en plakt en scant vervolgens een barcodesticker op je pakket. Adresgegevens noteren is dus niet nodig. Wel raden we je aan om de cijferreeks onder de QR code op het pakket te schrijven.
 5. De Homerr volgt de juiste stappen in zijn app scherm en krijgt een Whoohoo wanneer het pakket goed is ingescand.
 6. Jij krijgt gelijk een e-mailbericht met de bevestiging van de zending. Let op dat je dit altijd op de locatie checkt. Het is je persoonlijke bewijs van verzenden.
2.3 Ik wil mijn Vinted pakket verzenden naar het buitenland (Frankrijk). Hoe werkt dit precies?

Als verzender van het pakket heb jij een QR code formulier van de webshop ontvangen, Buiten Nederland is het helaas nog niet mogelijk om zonder geplakt verzendlabel te verzenden. Uiteraard werken wij hier momenteel wel hard aan.

 1. Geef je pakket voorzien van een geprint verzendlabel met de QR code  af op een Homerr locatie (dit kan zowel een Buurt-als ServicePunt zijn) bij jou in de buurt. Wij raden je aan om het label 2 maal te printen en ook een versie in het pakket te stoppen.
 2. De Homerr scant het label met de QR code(hierop staan de gegevens van de ontvanger) en plakt en scant vervolgens een barcodesticker op je pakket.
 3. De Homerr volgt de juiste stappen in zijn app scherm en krijgt een Whoohoo wanneer het pakket goed is ingescand.
 4. Jij krijgt gelijk een e-mailbericht met de bevestiging van de zending. Let op dat je dit altijd op de locatie checkt. Het is je persoonlijke bewijs van verzenden.
2.4 Hoe kan ik mijn bestelling volgen en hoe weet ik of mijn pakket is afgeleverd?

Bij het aanmaken van de zending heb jij je voorkeur van afleverlocatie al doorgegeven. Je ontvangt een e-mail met de adresgegevens en openingstijden zodra het pakket klaar ligt op de locatie om af te halen. Kijk op onze Track & Trace op www.homerr.com om de laatste status van je pakket te zien.

 • Je pakket is afgeleverd voor verzending: Het pakket is ingeleverd op een van onze locaties
 • Je pakket is opgehaald door de vervoerder: Het pakket is opgehaald en onderweg naar het sorteercentrum
 • Je pakket is aangekomen op ons distributiecentrum: Het pakket is gearriveerd op ons sorteercentrum en wordt gesorteerd
 • Je pakket is onderweg naar de door jou geselecteerde Homerr: Het pakket wordt momenteel vervoerd naar de afhaallocatie of staat klaar om vervoerd te worden voor het eerstvolgende levermoment. Omdat we niet iedere dag leveren kan deze status iets langer duren.
 • Woohoo! Je pakket is aangekomen en kan worden afgehaald: Pakket is bezorgd. Je hebt 14 dagen om het pakket op te halen. Vergeet niet je ID-bewijs mee te nemen.
2.5 Ik zie in mijn track en trace dat mijn pakket onderweg is naar het buitenland of vanuit het buitenland naar Nederland. Hoe krijg ik meer informatie hierover?

Helaas hebben wij geen inzicht in transport in het buitenland. Dit omdat het vervoer daar in handen is van een ander vervoersbedrijf. Voor meer informatie over statussen in het buitenland verzoeken we je contact op te nemen met de helpdesk van Vinted. Zij beschikken ook over de buitenlandse status van je pakket.

2.6 Hoe kan ik in contact komen met de klantenservice van de webshop Vinted?

Helaas is de webshop Vinted niet telefonisch te bereiken. Wel kun je contact met hen opnemen via de VintedApp. Via de verkoopovereenkomst in de Vinted App zie je rechtsboven een ‘’Help’’ knop. Als je dit selecteert volgen er enkele vragen. Zoek of je vraag hierbij staat, mocht dit niet het geval zijn, kan je een soortgelijke vraag selecteren en helemaal naar beneden scrollen. Hier vind je een leeg opmerkingenveld, waar je de vraag of situatie kan beschrijven.

2.7 Kan ik mijn ontvangen pakket van Vinted retourneren via Homerr?

Helaas is het (nog)niet mogelijk om een al in ontvangst genomen pakket van Vinted te retourneren. Wij adviseren je om contact op te nemen met de klantenservice van Vinted, wanneer jij vragen hebt over een item retourneren.

2.8 Welke afmetingen mag mijn pakket hebben? En wat is het maximale gewicht van de verzending?

Pakketten die verzonden worden via Homerr mogen een maximale afmeting hebben van 40x25x15. Helaas worden grotere pakketten geweigerd door de Homerr locaties. Pakketten via Vinted mogen maximaal 2 kg wegen.

2.9 Ik heb geen verzendbevestiging in mijn e-mail ontvangen.

Heb je al in je ongewenste mailbox gekeken? Wellicht is het hier terecht gekomen. Zo niet, is het belangrijk om contact op te nemen met onze klantenservice.

2.10 Mijn status staat al geruime tijd stil.

Wat vervelend, het lijkt erop of er iets mis gaat met het verzenden van het pakket. Voor pakketten waar de track en trace status al langer dan 14 dagen stil staat adviseren we je om rechtstreeks contact op te nemen met de Helpdesk van Vinted. Het is belangrijk om een melding te maken bij de verantwoordelijke webshop én om akkoord te vragen voor de start van een pakketonderzoek. Dit onderzoek loopt tussen Vinted en Homerr. Vinted voorziet ons van alle gegevens die nodig zijn om je pakket alsnog te traceren. Tussentijds zal Vinted jou op de hoogte houden van de vorderingen in het onderzoek.

2.11 Ik heb mijn pakket in ontvangst genomen, maar de inhoud klopt niet.

Ontzettend vervelend uiteraard. Wij verzoeken je om contact op te nemen met de verantwoordelijke webshop. Zij zullen er alles aan doen om deze situatie met jou op te lossen.

2.12 Mijn QR code werkt niet, wat nu?

Wat vervelend dat de QR code niet werkt. We verzoeken je om contact op te nemen met de helpdesk van Vinted voor de juiste oplossing.

Ter informatie: QR codes van Vinted zijn precies 7 dagen geldig (Let op: vanaf het tijdstip van aanmaken).

3. Retourneren met Homerr

3.1 Hoe retourneer ik een pakket van een webshop via Homerr?

Wat fijn dat je ervoor hebt gekozen om je pakket op een duurzame manier te retourneren. Hieronder volgen de simpele stappen die hiervoor nodig zijn:

LET OP: Voor retouren met ASOS / Zalando zie vraag 3.2 en 3.3

 1. Je meldt je bestelling retour aan bij de webshop
 2. Vervolgens meld je het retour aan via onze website-retourpagina en doorloopt de stappen. Staat de webshop niet als optie vermeld op de retourpagina, dan hebben wij hier helaas nog geen samenwerking mee.
 3. Je ontvangt na het invullen van de gegevens een unieke QR code per e-mail (let dus op dat je het juiste e mailadres invult).
 4. Je geeft vervolgens je pakket af op een Homerr locatie bij jou in de buurt. Je toont op locatie de afbeelding van de QR code op je telefoon. (bij ASOS en ZALANDO gaat dit met een geprint label)
 5. De Homerr scant je QRcode en plakt en scant vervolgens een barcodesticker op je pakket.
 6. De Homerr volgt de juiste stappen in zijn app scherm en laat jou een e-mailadres invullen.
 7. Jij krijgt gelijk een e-mailbericht met de bevestiging en code van de zending. Let op dat je dit altijd op de locatie checkt. Het is je persoonlijke bewijs van verzenden.
 8. Via de code kan jij op www.homerr.com het retour volgen.
 9. Op het moment dat het pakket is aangekomen bij de webshop, ontvang je vanuit de webshop een bevestiging.

3.2 Hoe retourneer ik een pakket van ASOS via Homerr?

Wat fijn dat je ervoor hebt gekozen om je pakket op een duurzame manier te retourneren. Hieronder volgen de simpele stappen die hiervoor nodig zijn:

 1. Je hebt een retourformulier ontvangen van ASOS. Hier staat een QR code op.
 2. Je geeft je pakket af op een Homerr locatie bij jou in de buurt.
 3. Je toont op locatie de afbeelding van de QR code op je telefoon.
 4. De Homerr scant je QR code en plakt en scant vervolgens een barcodesticker op je pakket.
 5. De Homerr volgt de juiste stappen in zijn app scherm en laat jou een e-mailadres invullen.
 6. Jij krijgt gelijk een e-mailbericht met de bevestiging en code van de zending. Let op dat je dit altijd op de locatie checkt. Het is je persoonlijke bewijs van verzenden.
 7. Via de code kan jij op www.homerr.com het retour volgen.
 8. Op het moment dat het pakket is aangekomen bij de webshop, ontvang je vanuit de webshop een bevestiging.

3.3 Hoe retourneer ik een pakket van Zalando via Homerr?

Wat fijn dat je ervoor hebt gekozen om je pakket op een duurzame manier te retourneren. Hieronder volgen de simpele stappen die hiervoor nodig zijn:

 1. Je meldt je bestelling retour aan bij de webshop/in je account
 2. Je plakt het meegeleverde retourlabel (van PostNL) op de voorkant van de verpakking. Heb je dit retourlabel niet dan kan je deze downloaden door je retourzending aan te melden op www.return.homerr.com. Je hoeft dan geen formulier uit te printen maar krijgt een QR code die je laat scannen bij stap 4.
 3. Je geeft je pakket af op een Homerr locatie bij jou in de buurt.
 4. De Homerr scant het geplakte label, volgt de juiste stappen en vraagt jou je e-mailadres in te vullen.
 5. Jij krijgt gelijk een e-mailbericht met de bevestiging en code van de zending. Let op dat je dit altijd op de locatie checkt. Het is je persoonlijke bewijs van verzenden.
 6. Via de code kan jij op www.homerr.com het retour volgen.
 7. Op het moment dat het pakket is aangekomen bij de webshop, ontvang je vanuit de webshop een bevestiging.
3.4 Kan ik mijn ontvangen pakket van Vinted retourneren via Homerr?

Helaas is het (nog)niet mogelijk om een al in ontvangst genomen pakket van Vinted te retourneen. Wij adviseren je om contact op te nemen met de klantenservice van Vinted, wanneer jij vragen hebt over een item retourneren.

3.5 Welke afmetingen mag mijn pakket hebben? En wat is het maximale gewicht van de verzending?

Pakketten die verzonden worden via Homerr mogen een maximale afmeting hebben van 80x35x35cm. Het maximale gewicht van een Vinted pakket is 2 kg, voor overige pakketten is dit 10 kg. Helaas moeten we grotere pakketten weigeren. De Homerr locatie zal dit pakket dan ook niet aannemen.

4. Particulier verzenden met Homerr

4.1 Hoe werkt particulier verzenden?

Op onze website heb je de optie om Particulier te verzenden via Homerr. Hierbij doorloop je de volgende stappen:

 • Via de optie verzenden kies je het juiste formaat pakket wat je wilt versturen.
 • Kies of jij je pakket enkel met te volgen track en trace code wilt verzenden of een extra verzekering wilt afsluiten
 • Vul vervolgens de voornaam en achternaam in van de ontvanger (dit moet wel overeenkomen met de gegevens op ID)
 • Vul vervolgens het e-mailadres en (optioneel) het telefoonnummer van de ontvanger in
 • Vul de postcode in van de ontvanger en selecteer de Homerr locatie die het dichtst in de buurt ligt, of de voorkeur van de ontvanger
 • Vul vervolgens je eigen voornaam en achternaam in
 • Vul ook je e-mailadres in en optioneel telefoonnummer. Zonder (juist) e-mail adres kunnen we geen QR code sturen voor verzending.
 • Ga akkoord met de algemene voorwaarden
 • Reken af via Visa, Eurocard of IDEAL
 • Je ontvangt per e-mail je QR code.

4.2 Hoe en waar geef ik mijn particuliere zending af?

Als verzender van het pakket heb jij een unieke QR code per mail van ons ontvangen:

 1. Geef je pakket af op een HomerrPunt bij jou in de buurt.
 2. Je toont op locatie de afbeelding van de QR code op je telefoon. 
 3. De Homerr scant je QR code (hierop staan de gegevens van de ontvanger) en plakt en scant vervolgens een barcodesticker op je pakket. Adresgegevens noteren is dus niet nodig. Noteer voor de zekerheid wel de cijferreeks die onder de QR code staat op je pakket.
 4. De Homerr volgt de juiste stappen in zijn app scherm en krijgt een Whoohoo wanneer het pakket goed is ingescand.
 5. Jij krijgt gelijk een e-mailbericht met de bevestiging van de zending. Let op dat je dit altijd op de locatie checkt. Het is je persoonlijke bewijs van verzenden.
4.3 Hoe kan ik mijn zending volgen en hoe weet ik of mijn pakket is afgeleverd?

Bij het aanmaken van de zending heb jij je voorkeur van afleverlocatie al doorgegeven. De ontvanger krijgt een e-mail met de adresgegevens en openingstijden zodra het pakket klaar ligt op de locatie om af te halen. Kijk op onze Track & Trace op www.homerr.com om de laatste status van je pakket te zien.

 • Je pakket is afgeleverd voor verzending: Het pakket is ingeleverd op een van onze locaties
 • Je pakket is opgehaald door de vervoerder: Het pakket is opgehaald en onderweg naar het sorteercentrum
 • Je pakket is aangekomen op ons distributiecentrum: Het pakket is gearriveerd op ons sorteercentrum en wordt gesorteerd
 • Je pakket is onderweg naar de door jou geselecteerde Homerr: Het pakket wordt momenteel vervoerd naar de afhaallocatie of staat klaar om vervoerd te worden voor het eerstvolgende levermoment. Omdat we niet iedere dag leveren kan deze status iets langer duren.
 • Woohoo! Je pakket is aangekomen en kan worden afgehaald: Pakket is bezorgd. Je hebt 14 dagen om het pakket op te halen. Vergeet niet je ID-bewijs mee te nemen.
4.4 Hoe lang duurt het verzenden met Homerr?

Homerr is een duurzaam en sociaal netwerk. Wij geloven dat pakketbezorging slimmer en duurzamer kan. Daarom maken we gebruik van bestaande ritten en gebruiken de onbenutte capaciteit van vervoerders. Hiermee besparen we tot wel 79% CO2 per pakket en een hoop busjes op de weg. Next-day delivery is enorm belastend voor het milieu en vaak helemaal niet per se nodig.

Bij Homerr is de gemiddelde levertijd 3 tot 5 werkdagen, dit is afhankelijk van of je bijvoorbeeld enkel retour stuurt of van HomerrPunt naar HomerrPunt verzendt. De koeriers komen inmiddels meerdere keren per week langs onze HomerrPunten om pakketten te halen en brengen. Om CO2 te besparen doen we dit niet standaard iedere dag.

4.5 Welke afmetingen mag mijn pakket hebben?

Pakketten die verzonden worden via Homerr mogen een maximale afmeting hebben van 80x35x35cm. Helaas worden grotere pakketten geweigerd door de HomerrPunten.

Voor de particuliere verzending kun je de keuze maken uit 3 formaten:

Klein maximaal 40x27x10cm en maximaal 3 kg

Gemiddeld maximaal 50z35x15cm en maximaal 5 kg

Groot maximaal 80x35x35cm en maximaal 10 kg


4.6 Ik heb geen verzendbevestiging in mijn e-mail ontvangen?

Heb je al in je ongewenste mailbox gekeken? Wellicht is het hier terecht gekomen. Zo niet, is het belangrijk per mail contact op te nemen met onze klantenservice. Vermeld duidelijk de situatie, je persoonlijke gegevens en stuur tevens een bewijs van afschrijving mee.

4.7 Mijn status staat al geruime tijd stil.

Wat vervelend, het lijkt erop alsof er iets mis gaat met het verzenden van het pakket. Voor meer informatie kun je het beste contact opnemen met onze klantenservice.

4.8 Ik heb mijn pakket ontvangen, maar de inhoud klopt niet.

Wat vervelend, we verzoeken je contact op te nemen met de verzender van het pakket. Wellicht heeft hij of zij de inhoud verwisseld met een ander pakket. Helaas kunnen wij niet verantwoordelijk zijn voor de inhoud van een pakket.

4.9 Mijn pakket is al geruime tijd onderweg en mijn track en trace status blijft ongewijzigd?

Wat vervelend dat je pakket nog niet is aangekomen op de juiste locatie. Voor meer informatie verzoeken we je contact op te nemen met onze klantenservice.

4.10 Ik heb de verkeerde afleverlocatie gekozen of ik wil tussendoor het afleveradres aanpassen, kan dit?

Helaas is het niet mogelijk om tijdens de zending van het pakket nog aflevergegevens te wijzigen.

4.11 Mijn QR code werkt niet, wat nu?

Wat vervelend, het beste is om je ontvangen QR code en afbeelding naar ons te mailen, wij zullen dan kijken hoe we dit kunnen oplossen.

4.12 Kan ik mijn verzendlabel annuleren?

Helaas is het niet mogelijk om je verzendlabel te annuleren. Het ontvangen label is 30 dagen geldig. Je kan het eventueel gebruiken voor een volgende zending naar die ontvanger. Helaas kunnen wij dit bedrag niet restitueren.

5. Gevolgen lockdown COVID-19

5.1 Ik wil iets bestellen en laten bezorgen via Homerr, kan dit?

Ja, op onze website zie je een actueel overzicht van de locaties die momenteel geopend zijn. Wellicht is jouw HomerrPunt tijdelijk niet zichtbaar op onze kaart en momenteel gesloten, waardoor de afstand misschien net iets verder is dan gewenst.

5.2 Mijn pakket is onderweg of wordt gesorteerd, maar het gekozen HomerrPunt is niet zichtbaar op de kaart. Wat gebeurt er met mijn pakket?

De locatie is helaas tijdelijk gesloten vanwege Corona. Je pakket zal worden aangeboden aan de meest dichtstbijzijnde alternatieve locatie. In sommige gebieden zal dit wat verder zijn dan je van ons gewend bent. Je krijgt uiteraard een melding als je pakket is afgeleverd met de adresgegevens.

5.3 Mijn pakket is al aangekomen op locatie, maar de locatie is gesloten.

Gesloten locaties nemen geen nieuwe pakketten meer aan. Mocht je pakket er onverhoopt nog liggen, dan worden deze week alle pakketten daar opgehaald om naar een alternatieve locatie te brengen. Je krijgt uiteraard een melding als je pakket is afgeleverd met de adresgegevens.

5.4 Ik heb iets besteld vanuit of naar Frankrijk. Komt dit nog aan?

Ja, locaties die op onze kaart zichtbaar zijn worden bezocht door onze koeriers voor ophaal en levering van pakketten.

5.5 Na 14 dagen verloopt normaliter de ophaaltermijn van mijn pakket. De locatie is dicht, verloopt nu de ophaaltermijn en gaat mijn pakket retour?

Neem contact op met de webshop om dit aan te geven en zodoende de termijn voor je pakket te verlengen. Alle pakketten die momenteel getroffen zijn door de lockdown, worden later bezorgd en krijgen een langere afhaalmogelijkheid.


5.6 Kan ik mijn afleveradres wijzigen als een bestelling al onderweg is?

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Mocht het HomerrPunt gesloten zijn, dan gaan wij op zoek naar de meest dichtstbijzijnde alternatieve locatie. Je krijgt een automatische melding wanneer je pakket is aangekomen op de alternatieve locatie.

5.7 Ik heb mijn pakket (retour) afgegeven bij een locatie voor verzending, wordt deze nog verzonden?

Ja, locaties die op onze kaart zichtbaar zijn worden bezocht door onze koeriers voor ophaal en levering van pakketten. Pakketten die op een locatie liggen die onverhoopt gesloten is worden ook alsnog opgehaald en verwerkt.

Chat met de chatbot

75% van onze websitegebruikers zegt goed geholpen te zijn door onze chatbot. Krijg direct antwoord op de veelgestelde vragen.

Stuur ons een e-mail

We proberen je mail binnen een dag of twee te beantwoorden.

Stuur e-mail

klantenservice@homerr.com

Bel ons

De gemiddelde wachttijd is 11 minuten. We zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 10.00 tot 18.00.

Bel ons

020 - 244 48 22