Veelgestelde vragen & contact

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Waar ben je naar op zoek?

Oops! Something went wrong while submitting the form.

Waar ben je naar opzoek?

Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ik heb een vraag als:

Consument

Homerr

Jouw zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd

1. Algemeen

1.1 Wat is Homerr?

Homerr is een onafhankelijk sociaal pick-up- en retour netwerk van buurtgenoten en lokale ondernemers waar je rechtstreeks je pakket kunt laten bezorgen.
Een BuurtPunt is een particulier die vaak om en rond het huis bezig is en die zich via ons platform beschikbaar stelt om een pakketzending aan te nemen, zodat jij niet thuis hoeft te zijn.
Een ServicePunt is een lokale ondernemer die ook voor jou je pakket kan aannemen. Zij zullen het pakket voor jou bewaren totdat jij het hebt opgehaald.

1.2 Kan iedereen Homerr worden?

Absoluut, iedereen kan een Homerr Buurt- of ServicePunt worden. Wat Homerr zo speciaal maakt zijn de mensen, jij en ik, buurtgenoten die regelmatig thuis zijn om het pakketje in goede orde en op tijd te ontvangen. Ben je minimaal vijf dagen in de week in of rond het huis te vinden, dan kun je een BuurtPunt worden.

1.3 Hoe schrijf ik mezelf in als Homerr Buurtpunt of als Homer Servicepunt?

Aanmelden is eenvoudig. Download onze app in de App Store of Google Play Store. Na het installeren kun je je registreren met behulp van je e-mailadres.

1.3.1: Wat zijn de registratiestappen om een Homerr BuurtPunt of Homerr ServicePunt te worden?

In een paar eenvoudige stappen sta je live:

Open de app en klik op: 'Ik heb nog geen account'. In het volgende scherm vul je je voor- en achternaam en eventueel je bedrijfsnaam en BTW nummer in. Daarnaast is het noodzakelijk om een profielfoto toe te voegen.
Heb je dit eenmaal gedaan, dan druk je op de pijl rechtsonder. In het volgende scherm vul je je telefoonnummer, e-mailadres en wachtwoord in. Daarna heb je weer de mogelijkheid om rechtsonder op de pijl te drukken. In het laatste scherm vul je je adresgegevens in. Voila! Je hebt je nu succesvol geregistreerd.

Nadat je geregistreerd bent, geef je aan of je een Homerr BuurtPunt of Homerr ServicePunt bent.
Vervolgens vragen we hoeveel pakketjes je ongeveer wilt ontvangen. Dit is een indicatie waar we zoveel mogelijk rekening mee proberen te houden.
In de volgende stap kun je je beschikbaarheid opgeven. Per dag kun je openingstijden aan ons doorgeven waarop je beschikbaar bent.
Na een bevestiging van je beschikbaarheid ontvangen we graag een kopie van een geldig identiteitsbewijs (Paspoort, Rijbewijs, of een Identiteitskaart) en een foto van de ruimte waar je de pakketten gaat opslaan.

Je bent nu helemaal gereed om aan de slag te gaan!

1.4 Hoe geef ik mijn beschikbaarheid aan?

We willen samen met jou een netwerk van buurtgenoten en lokale ondernemers realiseren. Beschikbaarheid is daarbij een belangrijk component voor het sociaal logistiek netwerk.

Instellen beschikbaarheid in de App

Je kunt via de app makkelijk jouw beschikbaarheid opgeven en wijzigen. Dit doe je door rechtsonder naar 'Meer' te gaan, vervolgens klik je op 'Openingstijden'. Daarna klik je op 'Aanpassen'. Er verschijnt een nieuw scherm. In dit scherm kun je de dagen opgeven dat jij beschikbaar wilt zijn om je buurtgenoten hun pakketjes te laten ophalen. Wanneer je hiermee klaar bent, druk je rechtsonder op de pijl. In dit venster kun je je openingstijden opgeven. In het volgende venster kun je je eindtijden selecteren.

Ik ga op vakantie, wat nu?

Je kunt je vakantie ook doorgeven via de app. Dit doe je ook door rechtsonder naar 'Meer' te gaan. Vervolgens klik je op 'vakantie'. Er verschijnt een nieuw scherm. In dit scherm zie je de maanden en dagen. Eerst geef je de eerste dag van de vakantie aan door erop te klikken. Hierna kies je de laatste dag van je vakantie. Als je dan op 'Opslaan' klikt, wordt je vakantie automatisch doorgegeven.

Onverwachts een dag niet thuis?

Mocht je onverhoopt een dag niet thuis kunnen zijn binnen de door jouw opgegeven openingstijden, dan is het noodzakelijk om dit direct aan ons door te geven. Je kunt ons bereiken op Hallo@homerr.com of 020 2617389.

1.5 Wanneer en hoe krijg ik betaald?

Allereerst is het belangrijk dat de je je IBAN invult bij jouw bankgegevens op je 'Account'.

Overzichten

Je ontvangt rond de 10e van elke maand van ons een overzicht van het aantal verwerkte pakketjes. Dit geldt voor elk netwerk waar je op bent aangesloten.

Uitbetaling

De vergoeding wordt elke maand rond de 17e uitbetaald op het door jou doorgegeven rekeningnummer.

De Homerr app

Onder 'Financiën' staat aangegeven hoeveel je de afgelopen periode hebt verdiend. Maandelijks kan je een verzoek doen tot uitbetaling van het saldo door op 'Storten' te klikken. Je krijgt het opgebouwde saldo gestort op de door jou opgegeven bankrekening. Het laten storten kan pas vanaf een bedrag van € 25,-. Daarnaast kun je je bedrag ook opsparen voor bijvoorbeeld een vakantie.

1.6 Hoe vinden klanten mij?

Na het aanmelden als BuurtPunt of ServicePunt en het opgeven van jouw beschikbaarheid, is jouw service beschikbaar. Ze kunnen jou dan vinden bij de deelnemende webshops nadat zij een bestelling geplaatst hebben of een pakketje retour willen melden.
Ook ben je te vinden op de websites van de koeriers waarbij je op het netwerk bent aangesloten. Daarnaast helpt het om actief mensen in jouw omgeving op de hoogte te stellen van het feit dat jij beschikbaar bent als Buurtpunt of ServicePunt.

1.7 Wanneer worden de pakketten afgeleverd en opgehaald?

We streven ernaar om altijd rekening te houden met je openingstijden. Per vervoerder hebben we hier verschillende afspraken over die uiteraard met jou worden besproken. Je weet dus welke vervoerder wanneer langskomt. Voor pakketten die via het Homerr netwerk worden verzonden hebben we twee vaste dagen afgesproken. Dat is dinsdag en donderdag. De tijden worden uiteraard ook netjes met je afgesproken.

Voor consumenten geldt dat zij altijd binnen de door jou opgegeven openingstijden langskomen. Deze staan ook op de website van de vervoerder of van Homerr zelf.

1.8 Welke gegevens krijgt de klant te zien?

Wanneer de klant bezig is met het bestellen van een product ziet hij de volgende gegevens:

 • Naam van BuurtPunt of ServicePunt
 • Openingstijden
 • Adres


Op basis hiervan kan de klant kiezen om het pakket bij jou te laten bezorgen.

1.9 De app werkt niet goed, wat kan ik doen?

Klik op 'Meer' en vervolgens op 'Feedback'. Omschrijf zo concreet mogelijk je probleem, dan gaan wij er mee aan de slag! Indien je direct hulp nodig hebt, dan adviseren we je een email te sturen naar hallo@homerr.com of telefonisch contact op te nemen op 020-26173489.

1.10 Wat is het verschil tussen een Homerr ServicePunt en een Homerr BuurtPunt?

Er is een verschil tussen een ServicePunt en een BuurtPunt. Een ServicePunt is iemand die een eigen zaak heeft met vaste openingstijden. Een BuurtPunt is iemand die vaak in of rondom het huis beschikbaar is. Iemand die enthousiast is om minimaal vijf dagen per week pakketjes te ontvangen voor zijn of haar buurtgenoten.

1.11 Ik zie steeds meer verschillende labels en barcodes. Wat moet ik scannen?

Zoek altijd de barcode met het Homerr vogeltje en volg de instructies op de app. Deze begeleid je door het proces. Bij het ‘Woohoo scherm’ weet je dat het goed is gegaan. Neem voor vragen contact met onze klantenservice op.

1.12 De Homerr vriendenactie, wat zijn de voorwaarden?

Vanaf nu kun je vrienden, familie, kennissen of winkels aandragen bij Homerr tegen een vergoeding van €10,- voor iedere nieuwe aangesloten Homerr. Hier zijn een aantal voorwaarden aan verbonden, namelijk de volgende:

- Een aangedragen persoon is minimaal 5 dagen per week beschikbaar tussen 16.00 - 20.00 uur.

- Een aangedragen persoon woont op de begane grond.

- De €10,- vergoeding wordt rond de tweede week van de opvolgende maand overgemaakt op het bij ons bekende bankrekeningnummer.

Heb jij vrienden of familieleden die zich zouden willen aanmelden als Homerr BuurtPunt of ServicePunt, doe dit dan nu!

2. Koerier komt brengen

2.1 Er wordt bij mij een bestelling geleverd en nu?

Homerr app

Dat betekent dat de consument voor jou heeft uitgekozen als BuurtPunt of ServicePunt! De koerier komt langs om een pakket af te leveren. Het is aan jou de taak om het pakket in te scannen via de button 'Scannen', vervolgens kies je voor 'Koerier'. Daarna kies je voor 'Brengen'.
Nadat je hierop hebt gedrukt, verschijnt er een nieuw venster waarbij je de mogelijkheid hebt om de barcode te scannen. Scan deze barcode. Na het scannen van de barcode staat het pakket in het systeem en kan de klant het pakket bij je komen ophalen.

Het lukt mij niet om de barcode te scannen, wat nu?

Mocht het niet lukken met het scannen van de barcode, dan is er altijd nog een mogelijkheid om de barcode handmatig in te voeren. Dit doe je door bovenstaande stappen te volgen. Wanneer je in het venster bent om te scannen, kun je op het toetsenbord icoon drukken. Je kunt nu de cijfer- en lettercombinatie, die onder de barcode staat, handmatig invoeren.

Apps van andere vervoerders

We werken met verschillende vervoerders (DHL, UPS en DPD) die elk hun eigen systeem hebben om pakketten in te scannen. In grote lijnen gelden echter dezelfde stappen als voor de Homerr app. Je drukt op de knop 'Koerier komt brengen', vervolgens kom je in de camera waarmee je de barcode van het pakket kunt inscannen. Wanneer dit is gelukt, komt het pakket in je voorraad te staan.

2.2 Wat moet ik doen als het pakket beschadigd is bij de bezorging?

Wij adviseren om het beschadigde pakket aan te nemen. Het is aan de klant om te oordelen of hij/zij het pakket wilt terugsturen of niet. Mocht de klant het pakket toch niet willen, dan kan je dit via de App aangeven. Klik op 'Klant', vervolgens op 'Halen', daarna kan je het pakket scannen. Na het scannen krijgt de klant de mogelijkheid om het pakket te weigeren. Het enige wat de klant nog verder moet aangeven, is de reden van de weigering.

2.3 Wat kan ik doen als ik niet thuis ben, wanneer een pakket wordt afgeleverd?

We houden altijd rekening met je openingstijden. Het kan echter voorkomen dat je onverwachts weg moet of dat de koerier buiten je openingstijden komt. Je zult dan een briefje van de vervoerder in de brievenbus krijgen.

 • Je krijgt een brief van de logistieke dienstverlener dat het pakket is 'Bezorgd bij de buren'. Je haalt zo snel mogelijk het pakket op bij de buren en scant het pakket in.
 • Je krijgt een brief van de logistieke dienstverlener ‘morgen nieuwe poging voor bezorging’. Je wacht totdat de volgende dag het pakket wordt bezorgd. Als deze is bezorgd, scan je het geleverde pakket in.

Indien je door omstandigheden onverwachts weg moet, raden we je aan om een briefje op de deur te hangen. Komt de koerier regelmatig buiten je openingstijden langs, dan willen we je vragen om contact met ons op te nemen op hallo@homerr.com of telefonisch of via Whatsapp op het nummer 020-2617389.

3. Klant komt halen

3.1 Wat moet ik doen als de klant het pakket bij mij komt ophalen?

Als de klant het pakket komt ophalen, moet het pakket uitgescand worden. Dit kun je doen door op je startpagina op 'Klant' te drukken, vervolgens kies je voor 'Halen'. Nu kom je in een nieuw venster waarbij je het pakket kunt scannen. Nadat je het pakket hebt gescand, vraagt de app om de gegevens van de klant. Als de klant dit heeft ingevuld en bevestigd, is het klaar!

Het lukt mij niet om het pakket uit te scannen

Mocht het niet lukken om het pakket uit te scannen, is er altijd nog een mogelijkheid om het pakket handmatig uit het systeem te halen. Je drukt op 'Klant', daarna op 'Halen'. Vervolgens kom je in een venster waarbij je op een toetsenbord icoon kunt drukken. Hier kun je handmatig de cijfer- en letterreeks, die onder de barcode staat, invoeren. Na dit te hebben gedaan, hoeft de klant alleen nog zijn/haar gegevens in te vullen voordat je het pakker succesvol hebt uitgescand.

Soms lukt het niet om een pakket uit te scannen, omdat het pakket niet succesvol eerder is ingescand. Dit kun je controleren door je voorraad te bekijken. Staat het desbetreffende pakket er niet bij? Ga dan eerst naar 'Koerier', vervolgens naar 'Brengen'. Nu heb je de mogelijkheid om het pakket opnieuw in te scannen. Hierna kun je via 'Klant' en vervolgens op 'Halen' het pakket succesvol uitscannen.

Andere vervoerders

Ook hier geldt dat het voor de andere vervoerders (DHL, UPS en DPD) in grote lijnen hetzelfde werkt. Je kunt het pakket uitscannen via de knop 'Klant komt halen'. Je komt dan in het camerascherm waarmee je het pakket kunt scannen. De klant dient dan enkele gegevens door te geven (naam, identiteitsbewijs en handtekening). Hierna kun je het pakket meegeven en verdwijnt het uit de voorraad.

3.2 Moet de klant zich legitimeren?

De klant krijgt vooraf instructie om zijn/haar legitimatiebewijs mee te nemen bij het in ontvangst nemen van het pakket. Het is echter niet bij alle pakketten verplicht om je te legitimeren. Je krijgt vanuit de app automatisch te zien wanneer het verplicht is voor de klant om zich te legitimeren. Hierbij is het van belang dat de naam op het pakket overeenkomt met de naam op het legitimatiebewijs.

3.3 De klant weigert het pakket mee te nemen, wat nu?

De klant heeft de mogelijkheid om het pakket te weigeren. Dit kan gemakkelijk via de app worden afgehandeld. Hiervoor ga je naar 'Klant', vervolgens naar 'Halen'. Scan het desbetreffende pakket. Druk vervolgens op 'Verder'. In dit venster heeft de klant de mogelijkheid om het pakket te weigeren. Dit doe je door op 'Nee' te drukken. Dit is weergegeven aan de bovenkant van het scherm. Hierna hoeft de klant alleen nog maar een reden op te geven waarom hij het pakket geweigerd heeft.

4. Koerier komt halen

4.1 Ik ben vergeten om pakketten uit te scannen, wat moet ik doen?

De klant heeft de mogelijkheid om het pakket te weigeren. Dit kan gemakkelijk via de app worden afgehandeld. Hiervoor ga je naar 'Klant', vervolgens naar 'Halen'. Scan het desbetreffende pakket. Druk vervolgens op 'Verder'. In dit venster heeft de klant de mogelijkheid om het pakket te weigeren. Dit doe je door op 'Nee' te drukken. Dit is weergegeven aan de bovenkant van het scherm. Hierna hoeft de klant alleen nog maar een reden op te geven waarom hij het pakket geweigerd heeft.

4.2 Wat kan ik doen als een pakket onder rembours wordt afgeleverd?

Een pakket onder rembours mag nooit aangenomen worden. De klant moet hiervoor een andere weg vinden om het pakket te versturen.

5. Klant komt brengen

5.1 De klant komt een pakket brengen, wat moet ik doen?

We hebben een samenwerking met verschillende webshops waardoor consumenten hun pakketten via jou kunnen opsturen. Mocht een klant bij je langskomen om een pakket af te leveren, dan doorloop je de volgende stappen.

Druk onderin het scherm op 'Scannen', druk op 'Klant' en dan 'Brengen'. Nu kom je in het camerascherm om het pakket te scannen.
Scan eerst de QR-code, dan direct daarna het Homerr label (die je na succesvol scannen op het pakket plakt) en direct hierna de barcode op de tie-wrap van de Homerr-zak. Hierna kun je op 'Klaar' drukken.
Je krijgt nu je voorraad te zien. Druk op 'Verder' en je hebt het pakketje succesvol ingescand! Rest enkel nog het pakketje in de zak doen.
We raden je aan om de zak niet direct dicht te doen, aangezien er meerdere pakketjes in één zak kunnen. Het moet natuurlijk wel duurzaam blijven!

Andere vervoerders

Voor de samenwerking met andere vervoerders (DHL, UPS en DPD) werkt de procedure iets anders.

Druk op 'Klant komt brengen'. Nu zijn er drie opties.

 • Je kunt het pakket inscannen met de originele barcode (dit is afhankelijk van de webshop)
 • Je kunt één van de labels van de betreffende vervoerder gebruiken
 • De consument heeft zelf een retourlabel

Je kunt het pakket inscannen met de originele barcode

Je hoeft enkel het pakket in te scannen waarna het pakket automatisch bij 'Voor de koerier' komt te staan.

Je kunt één van de labels van de betreffende vervoerder gebruiken

Dit betekent dat de webshop of winkel een samenwerking heeft met de betreffende vervoerder. Hiervoor heb je enkele labels ontvangen vanuit Homerr die je zelf op het pakket kunt plakken. Wanneer je dit pakket inscant, krijg je een lijst te zien. Staat de webshop of winkel hiertussen, dan hoef je deze enkel aan te tikken en de vervolgstappen te doorlopen. Staat de winkel of webshop er niet tussen, dan dient de consument zelf een retourlabel op te vragen bij de webshop of winkel.

De consument heeft zelf een retourlabel

Wanneer de klant zelf een retourlabel heeft, hoef je alleen de barcode in te scannen. Het pakket komt dan automatisch bij 'Voor de koerier' te staan. De koerier komt het pakket dan de volgende dag dat je open bent ophalen.

5.2 De consument heeft geen label op een pakket geplakt dat naar Frankrijk moet. Mag ik dat dan aannemen?

Nee, voor alle alle internationale pakketjes moet volgens de richtlijnen een fysiek verzendlabel opgeplakt zijn. De klant heeft dit ontvangen van Vinted bij het bestellen van zijn order. Zonder dit verzendlabel kan het pakket niet worden aangenomen, anders zal deze niet in Frankrijk bezorgd worden.
Dit geldt dus alleen voor de labels van de internationale Vinted flow naar Frankrijk. Voor alle andere Nederlandse klanten (en labels) kan gewoon labelless verzonden worden.

6. Homerr applicatie

6.1 Handleiding

Deze FAQ staat vol informatie en dat is ontzettend handig. Het is echter nog handiger als je een handleiding kunt downloaden waarin alle stappen die er binnen de Homerr applicatie zijn, nog even worden uitgelegd. Ook met plaatjes. Zo is het lekker duidelijk. Bekijk en download de handleiding hieronder!

Handleiding Homerrs

7. Gevolgen lockdown COVID-19

7.1 Mag ik als servicepunt open blijven tijdens de lockdown?

Ja, graag! Pakketpunten worden door de overheid gezien als essentieel.

7.2 Mag ik als buurtpunt open blijven tijdens de lockdown?

Ja, graag! Buurtpunten spelen een essentiële rol in de pakket voorziening. Dit betekent dat Buurtpunten geopend kunnen blijven. Uiteraard in achtneming met alle geldende regels rondom het veilig uitreiken en aannemen van pakketten.

7.3 Ik ga tijdelijk sluiten vanwege de lockdown, hoe informeer ik jullie?

Stuur ons zo spoedig mogelijk een e-mail naar hallo@homerr.com

De koerier zal tijdens de eerstvolgende twee ophaaldagen de zakken op komen halen. Neem geen zakken aan, als de koerier zakken komt leveren. Zorg ervoor dat je deze dagen aanwezig bent voor de koerier. Mochten alle pakketten op de eerste ophaaldag zijn opgehaald, is uiteraard een tweede ophaaldag niet nodig.

7.4 Ik ga tijdelijk sluiten en heb nog pakketten voor de consument. Wat moet ik hiermee doen?

Zou je deze nog kunnen uitgeven? Dan heel graag. Mocht dit geen optie zijn, zou je dan de pakketten naar een ander (open) HomerrPunt kunnen brengen in de buurt. Dit punt kan de pakketten opnieuw inscannen, waarna de consument een mail ontvangt dat het pakket klaar ligt op de alternatieve locatie.

Mocht dit geen optie zijn dan moeten de pakketten helaas retour naar het distributiecentrum.


Pakketten zonder uitroepteken in de app, kunnen niet worden uitgescand. Stop de pakketten zonder scannen in een nieuwe zak en sluit deze met een tiewrap. Plak op de zak een briefje met de tekst “Audax: Niet afgehaalde pakketten”. Dit zorgt voor de minste vertraging in het proces. Informeer ons via hallo@homerr.com met het aantal zakken. Wij zorgen dat deze zakken zo spoedig mogelijk mee kunnen met de koerier.

7.5 Wat gebeurt er met de pakketten die zijn opgehaald en naar een andere locatie worden verzonden? Blijven die in mijn app staan?

Nee, zodra de pakketten op de nieuwe locatie worden ingescand, verdwijnen deze uit de app.

Jouw zoekopdracht heeft geen resultaat opgeleverd

1. Algemeen

1.1 Wat is Homerr?

Homerr is een sociaal pick-up- en retour netwerk van buurtgenoten en lokale ondernemers (HomerrPunten) waar je rechtstreeks je pakket kunt laten bezorgen.
Een BuurtPunt is een particulier die vaak om en rond het huis bezig is en die zich via ons platform beschikbaar stelt om een pakketzending aan te nemen, zodat jij niet thuis hoeft te zijn.
Een ServicePunt is een lokale ondernemer die ook voor jou je pakket kan aannemen. Zij zullen het pakket voor jou bewaren totdat jij het hebt opgehaald.

1.2 Hoe vind ik een Service- of een Buurtpunt bij mij in de buurt?

Je kunt hier het meest actuele overzicht van ons netwerk vinden.

Nog niet in de buurt?
Homerr is het snelst groeiende duurzame logistieke netwerk van Nederland. We werken aan een optimale dekking in Nederland. Het kan zijn dat wij nog niet bij jou in de buurt zitten. Laat het ons dan weten en help mee te bouwen aan het meest duurzame netwerk.

1.3 Moet ik betalen om mijn pakket te laten afleveren bij een Service- of een Buurtpunt?

Nee hoor! Er komen geen extra kosten kijken bij het inleveren van je pakket bij één van onze Homerrs. De kosten zijn al bij de verzendkosten inbegrepen.

1.4 Hoe weet ik of ik een Service- of een BuurtPunt kan vertrouwen?

Homerr is een sociaal platform van mensen die graag de buurt willen helpen. Met iedere Homerr voeren we een intakegesprek en doorlopen we een uitgebreide training.

Betrouwbaarheid en veiligheid zijn belangrijke waarden voor ons sociaal logistieke netwerk. Wij zien toe op de naleving van afspraken en zijn iedere dag in contact met ons netwerk om de service te verbeteren. Mocht je toch tegen bepaalde zaken aanlopen, neem dan contact op met onze klantenservice door te mailen naar klantenservice@homerr.com.

1.5 Hoe weet ik of mijn pakket is afgeleverd bij het Homerr Buurt- of ServicePunt?

Nadat het BuurtPunt of ServicePunt jouw pakket heeft ingescand, ontvang je een bericht van de webshop waarin staat dat het pakket is afgeleverd bij het door jouw gekozen Punt. Je kunt nu je pakket ophalen.

1.6 Wat als het Homerr BuurtPunt of ServicePunt niet thuis is wanneer mijn pakket wordt bezorgd?

ServicePunten zijn lokale ondernemers met vaste openingstijden. Het komt dan ook niet of nauwelijks voor dat er niemand in de winkel is om jouw pakket te ontvangen.

Daarnaast zijn er particulieren, onze BuurtPunten, die pakketten voor je ontvangen. Ook zij hebben vaste openingstijden waarin de pakketten worden afgeleverd. Mocht het een keer voorkomen dat zij door een bepaalde situatie niet thuis zijn, dan raden we het aan om het later nog eens een keer te proberen.

Mocht het zo zijn dat de Homerr het pakket niet kan aannemen, omdat hij of zij niet aanwezig is, dan kun je via de T&T pagina volgen waar en wanneer er een nieuwe bezorgpoging wordt gedaan.

1.7 Hoelang blijft mijn pakket liggen bij een Homerr Service- of BuurtPunt?

Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk je pakket ophalen. Mocht dit niet lukken, dan is dat uiteraard geen probleem! Een pakket blijft 14 dagen bij een HomerrPunt liggen, daarna wordt het retour gestuurd naar de webshop. Pakketjes die via Vinted worden gestuurd worden dan weer terug naar het HomerrPunt gestuurd waar ze zijn ingeleverd.

Sommige webshops hanteren een andere tijd

Dit verschilt echter per webshop. Let daarom even goed op wat de voorwaarden van de webshop zijn. Afhankelijk van het maximum aantal dagen dat in de voorwaarden van de webshop staat, wordt het pakket retour gezonden.

1.8 Ik wil een pakket retour zenden, welke stappen moet ik dan doorlopen?

Wat leuk dat je voor ons hebt gekozen om je pakketje duurzaam te retourneren. Om het pakket te retourneren, dien je de volgende eenvoudige stappen te doorlopen:

 1. Je meldt je bestelling retour bij de webshop
 2. Je kiest voor Homerr en ontvangt vanuit de webshop een retourformulier indien dit niet is meegekomen met de bestelling
 3. Je meldt het pakket aan op onze retourpagina en doorloopt de stappen
 4. Je ontvangt per e-mail van ons een QR-code (dit geldt niet voor pakketten van ASOS; hier is de QR-code al te vinden op het retourformulier)
 5. Nu kun je gezellig langs bij één van onze Homerrs
 6. De Homerr scant de QR-code, scant een barcode (die is al aanwezig bij de Homerr) en scant de zak waarin het pakket wordt verzonden
 7. Je ontvangt per e-mail een bevestiging (het is noodzakelijk dat je dit controleert voordat je weggaat. Dit is namelijk het bewijs dat het pakket is ingeleverd)
 8. Op het moment dat het pakket is aangekomen bij de webshop, ontvang je hier vanuit de webshop een bevestiging van

Goed om te weten

 • Omdat wij een duurzaam alternatief bieden, zullen er minder busjes rijden en zal het iets langer duren voordat je pakket is geretourneerd.
 • Consumenten van ASOS beschikken al over een QR-code op het retourformulier. Stappen 1 tot en met 4 zijn voor hen niet noodzakelijk. Je kunt langs één van onze Homerrs en het retourformulier laten zien.

1.9 Ik wil mijn Vinted pakketje via Homerr verzenden. Hoe werkt dit precies?

Let op: Onderstaande tekst gaat over pakketjes binnen Nederland! Voor pakketjes naar het buitenland, kijk naar punt 1.13

In de check out van de webshop kunnen kopers kiezen om het pakket te versturen naar een van onze locaties. De verzender ontvangt een unieke QR-code na het afronden van de bestelling. Deze code is gelinkt aan de koper en het afleveradres. De verkoper kan met deze QR-code naar een Homerr locatie bij hem/haar in de buurt.

 • Geef het pakket af op een Homerr-afgiftepunt bij jou in de buurt. Check de dichtstbijzijnde locatie en de openingstijden hier.
 • Toon de QR-code op je telefoon bij het afgiftepunt. Let op! Deze is gekoppeld aan het pakket. Je kunt deze niet voor meerdere pakketten gebruiken.
 • Het afgiftepunt scant deze QR code, plakt vervolgens een barcodelabel op het pakket waarna je via de mail een verzendbevestiging ontvangt met een track & trace code. De status van je zending kun je volgen op www.homerr.com. Zowel de verkoper als de koper ontvangen de verzendbevestiging. Dit is tevens je bewijs van verzending.

Het is belangrijk als verkoper om te wachten totdat je de bevestiging hebt ontvangen. Indien het pakket zonder bevestiging (en dus een T&T code) wordt verzonden, is de kans dat het pakket kwijtraakt aanwezig.

De voordelen van het versturen met Homerr:

 • Je hebt geen printer meer nodig met label-les versturen! Ga met je QR code naar een van onze locaties.
 • Duurzaam bezorgd: Homerr is een sociaal en duurzaam netwerk. Omdat we gebruik maken van verzamelpunten en bestaande routes van logistieke bezorgers, zijn er minder busjes op de weg en hebben we dus tot 79% minder Co2-uitstoot.
 • 2 vaste bezorgdagen: Homerr bezorgt altijd op dinsdag en donderdag
 • Eerlijke vergoedingen voor onze bezorgers en netwerk
 • Met ons netwerk brengen we de buurt samen!

1.10 Hoelang duurt het voordat mijn pakket bij de door mij gekozen Homerr wordt afgeleverd?

Homerr is een duurzaam en sociaal netwerk. Wij geloven dat pakketbezorging slimmer en duurzamer kan. Daarom maken we gebruik van bestaande ritten om zo veel mogelijk onbenutte capaciteit van vervoerders te benutten. Hiermee besparen we tot 79% co2 en een hoop busjes op de weg. Next-day delivery is enorm belastend voor het milieu en vaak helemaal niet per se nodig, bij Homerr is de levertijd 5 tot 8 werkdagen.

Dit betekent ook dat pakketjes soms wat langer onderweg zijn, omdat we geen eigen busjes hebben. Bij BuurtPunten collecteren we altijd op dinsdagen en donderdagen, bij ServicePunten op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.

Pakketten worden vervolgens op het volgende moment bezorgd. Dit betekent bij BuurtPunten dat pakketten die op dinsdag zijn afgehaald, donderdag worden bezorgd. Of pakketten die op donderdag zijn afgehaald, dinsdag worden bezorgd.

Je ontvangt een e-mail zodra het pakket klaar ligt op de locatie om af te halen. Kijk op onze Track & Trace op www.homerr.com om de laatste status van je pakket te zien.

 • Je pakket is afgeleverd voor verzending: Het pakket is ingeleverd op een van onze locaties
 • Je pakket is opgehaald door de vervoerder: Het pakket is opgehaald en onderweg naar het sorteercentrum
 • Je pakket is aangekomen op ons distributiecentrum: Het pakket is gearriveerd op ons sorteercentrum en wordt gesorteerd
 • Je pakket is onderweg naar de door jou geselecteerde Homerr: Pakket wordt momenteel vervoerd naar de afhaallocatie
 • Woohoo! Je pakket is aangekomen en kan worden afgehaald: Pakket is bezorgd. Je hebt 14 dagen om het pakket op te halen. Vergeet niet je ID-bewijs mee te nemen.

1.11 Ik zie dat mijn pakket onderweg is naar het buitenland of vanuit het buitenland onderweg is naar Nederland. Hoe krijg ik hier meer informatie over?

Wij hebben geen inzicht in de status van de pakketten die zijn overgedragen aan de bezorgpartners van Vinted in het buitenland of in de status van de pakketten die nog niet in Nederland zijn aangekomen. Bekijk de Vinted app voor vervolgstatussen, alle Nederlandse Track & Trace statussen kun je terugvinden op onze website.

Voor verdere vragen en tracking van je pakket in Frankrijk, neem contact op met Vinted.

1.12 Zijn er bepaalde dagen en/of feestdagen waarop jullie niet leveren?

Homerr heeft inderdaad aangepaste lever, ophaal- en sorteer momenten in december en januari 2021. Het is goed om hier rekening mee te houden wanneer je jouw pakket besteld.
Normaal worden de pakketten van dinsdag tot en met vrijdag gesorteerd en geleverd/opgehaald. Op de reguliere lever- en sorteer dagen rondom Kerst en Oud en Nieuw zullen er aanpassingen zijn die voor enige vertraging kunnen zorgen.

 • Vrijdag 25 december (1e kerstdag): Geen levering/ophaalmoment of sortering in het distributiecentrum.
 • Dinsdag 29 december: Pakketten worden gesorteerd, geen levering/ophaalmoment.
 • Woensdag 30 december: Pakketten worden geleverd/opgehaald bij Servicepunten.
 • Vrijdag 1 januari (nieuwjaarsdag): Geen levering/ophaalmoment of sortering in het distributiecentrum.
 • Dinsdag 5 januari: Pakketten worden gesorteerd, geen levering/ophaalmoment.
 • Woensdag 6 januari: Pakketten worden geleverd/opgehaald bij Servicepunten.

1.13 Ik wil mijn pakket via Vinted naar het buitenland verzenden. Hoe werkt dat?

Omdat wij alleen in Nederland bezorgen, neemt de Franse logistieke van Vinted het van ons over zodra het de Nederlandse grens passeert. Helaas hebben zij een ander systeem en werken niet met onze QR codes. Bij pakketjes naar Frankrijk print je dus het bijgevoegde label twee keer uit en plak je een label op het pakket. De andere stop je er in.

Alleen met het uitgeprinte label kan het pakketje verzonden worden.

2. Gevolgen lockdown COVID-19

2.1 Ik wil iets bestellen en laten bezorgen via Homerr, kan dit?

Ja, op onze website zie je een actueel overzicht van de locaties die momenteel geopend zijn. Wellicht is jouw HomerrPunt tijdelijk niet zichtbaar op onze kaart en momenteel gesloten, waardoor de afstand misschien net iets verder is dan gewenst.

2.2 Mijn pakket is onderweg of wordt gesorteerd, maar het gekozen HomerrPunt is niet zichtbaar op de kaart. Wat gebeurt er met mijn pakket?

De locatie is helaas tijdelijk gesloten vanwege Corona. Je pakket zal worden aangeboden aan de meest dichtstbijzijnde alternatieve locatie. In sommige gebieden zal dit wat verder zijn dan je van ons gewend bent. Je krijgt uiteraard een melding als je pakket is afgeleverd met de adresgegevens.

2.3 Mijn pakket is al aangekomen op locatie, maar de locatie is gesloten.

Gesloten locaties nemen geen nieuwe pakketten meer aan. Mocht je pakket er onverhoopt nog liggen, dan worden deze week alle pakketten daar opgehaald om naar een alternatieve locatie te brengen. Je krijgt uiteraard een melding als je pakket is afgeleverd met de adresgegevens.

2.4 Na 14 dagen verloopt normaliter de ophaaltermijn van mijn pakket. De locatie is dicht, verloopt nu de ophaaltermijn en gaat mijn pakket retour?

Neem contact op met de webshop om dit aan te geven en zodoende de termijn voor je pakket te verlengen. Alle pakketten die momenteel getroffen zijn door de lockdown, worden later bezorgd en krijgen een langere afhaalmogelijkheid.

2.5 Kan ik mijn afleveradres wijzigen als een bestelling al onderweg is?

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Mocht het HomerrPunt gesloten zijn, dan gaan wij op zoek naar de meest dichtstbijzijnde alternatieve locatie. Je krijgt een automatische melding wanneer je pakket is aangekomen op de alternatieve locatie.


2.6 Ik heb mijn pakketje (retour) afgegeven bij een locatie voor verzending, wordt deze nog verzonden?

Ja, locaties die op onze kaart zichtbaar zijn worden bezocht door onze koeriers voor ophaal en levering van pakketten. Pakketten die op een locatie liggen die onverhoopt gesloten is worden ook alsnog opgehaald en verwerkt.

2.7 Ik heb iets besteld vanuit of naar Frankrijk. Komt dit nog aan?

Ja, locaties die op onze kaart zichtbaar zijn worden bezocht door onze koeriers voor ophaal en levering van pakketten.

Contact

Contact

Hebben we je vraag hierboven niet kunnen beantwoorden, of spreek je liever een van onze medewerkers? Wij staan voor je klaar!

Wij zijn bereikbaar via telefoon & e-mail tussen 10.00 en 18.00 van maandag t/m vrijdag.

Voor Homerrs:
hallo@homerr.com020 - 261 73 89

Voor consumenten:
klantenservice@homerr.com020 - 244 48 22